Vår resa till Azorerna

174668-132174668-131174668-130174668-129

Jag vet inte vart jag ska börja.....jag går och hämtar lite cola och dricka först...för det finns massvis att berätta!

Första dagen när vi var på informationsmötet med Solresor fick jag lite panik och undrarde "hur ska man hinna se allt????"

Men vi gjorde många utflykter på egen hand och åkte väldigt mycke lokalbuss. Som innebar lite fara för de kör som dårar och på väldigt smala gränder. Men störst kör först!

Vi vandrade från sydkusten upp till "Lagoa de Fogo" Eldsjön och sedan vidare till Calderia Velha och vidare ner till staden Ribeira Grande. Efter denna vandring var vi ganska stumma i benen dagen efter och resten av veckan. Men det var en underbar vandring upp över slätterna och in i djungeln, längs levador (vattenkanaler) och alla dessa underbara blommor överallt. Man kunde inte se sig mätt.

En annan dag (min födelsedag) åkte vi ut med RIB båtar och letade efter delfiner som vi fick se runt båtarna ett antal gånger och sedan fick vi se två stora kaskelotter. Det var en hisnande känsla som inte går att beskriva. Detta kan jag varmt rekommendera. Jag har inte haft en sån härlig dag på väldigt länge...kanske när man fick barn : )
Sen fick vi även bada tillsammans med delfinerna. Det var en häftig känsla tyvärr så var den flocken lite väl skygg med bebisar i kullen, så de stack på direkten.

Vi var vid alla tre stora kratersjöarna och snorklade runt och såg ganska mycke fisk.  Besökte Europas enda te-plantage som finns på Sáo Miguel. Vi passade också på att besöka den vackra botaniska trädgården Terra Nostra, där fanns massvis med blomster och även ungdomens källa. Det påstås att när man badar i denna källa så blir man 20 år yngre över en natt.

Denna resan kommer vi bära med oss hela livet för det var en resa med massvis med underbara intryck. Vi kan varmt rekommendera alla att besöka denna gröna och frodiga miljö som finns på
Azorerna.

Dagens skörd

174668-128

Nu har vi kommit hem efter tre veckor semester. Så det har inte blivit något bloggande men idag måste jag visa er denna skörd som jag har hämtat på min kolonilott. Squshen var enorm, massvis med sallad, sockerärtor som var goda som godis och naturligtvis massvis med ogräs.