En mysig dag vid Forsaleden

174668-121174668-120174668-119174668-118

Idag har vi haft en underbar dag med våra kära gäster från Borlänge. Vi packade väskan med saft, fika, korv med bröd. 
Så for vi iväg med bilarna till
Forsaleden som är totalt anonymt ställe mitt ute i skogen.
När man kommer fram dit och går stigen ner, så helt plötsligt öppnar sig landskapet framför sig och det rinner en fors fram som breder ut sig i olika vattenfall och laguner med små vattenhål. 
Där låg vi på klipporna och mös. några badade och det var riktigt varmt och uppiggande.

Hannes fiskar

174668-117

Här står Hannes och letar efter de stora fiskarna nere vid Storsjöstrand. Han och pappa hade
en mysig kväll tillsammans att få stå och ha pappa för sig själv. Det behöver man ibland när
man är storebror.  Han spanade efter fiskarna men de nappade inte den här gången.

Nu är sommaren här...

174668-116

Idag har vi haft en helt underbar dag. när jag kom hem från jobbet i morse så hade gubben packat matsäck och pojkarna var redo att dra ut på årets första paddlingstur. Även Max första paddlingstur. Att han kunde sitta still trodde vi inte men det gick ganska bra med lite muta på vägen ... skåda marie kex i hans hand.
Vi hade stor hjälp utav Hannes som hade full koll på honom om han var på väg mot kanten för att ställa sig upp.

När vi kom hem, så hade vi bjudit hem ett par goda vänner på mat. Deras grabbar leker bra med våra, men så var det något konstigt med grabbarnas magar...Det började precis när vi hade satte oss vid bordet. Då hade Hannes ont, gick in på toa och sen vila, men fort som tusan tillbaka så kom lunchen upp...trevligt!
Sen efter maten, då var Max trött och skulle ha välling som vanligt, men den kom upp lika snabbt som ner.... Bara att gå in i duschen, han och pappa.

En bra start på dagen, men lite mindre bra slut på dagen.

Har idag satt ner vitkål och broccoli och purjolök på kolonilotten. Ska bli kul att se hur det tar sig.

Blommor dyker upp...

174668-115

De här lökarna satte jag och mamma i höstas, nu äntligen får jag se hur de ser ut live. Jag ler varje gång vi kommer ner till kolonilotten och ser dessa blommor möta oss. (Eftersom inte mamma bor här i närheten, så vi kan träffas så ofta som vi skulle vilja. Så möter jag liksom mamma, när vi möts av dessa blommor. Jag tänker på henne då. Det gillar Jag! )
Nu börjar det pluppa upp nya växter varje gång vi är nere. Det är så roligt med denna lilla plätt.
Därför uppmanar jag alla som inte har egen trädgård. SKAFFA EN KOLONILOTT!!!
Jag tror alla skulle bli lite vänligare mot omvärlden om alla fick gräva lite i landet.

Sommarens första bad

174668-114

Idag har vi varit ute på Andersön efter dagis tillsammans med en vän med hennes syskon barn. Detta är Hannes stora idoler och han längtar efter dom väldigt mycke. Så var vi ute tillsammans och det är väldigt varmt hos oss. har legat på mellan 25-30 grader nu sen i fredags. Så idag badade Hannes för första gången i år. Det var riktigt skönt att svalka sig lite.
Douglas han var mest lat och låg och sov i skuggan medans kompisen Sappo kutade ut och in hela tiden. Gärna efter pinnar.  Att se barnen bada på sommaren  - det är lycka!

Pick-nick i det gröna

Pick-nick i det gröna

I Lördags var vi inne på Jamtli och hade pick-nick i det gröna. Det var massvis med arrangemang för det var Swedbank som anordnade dagen. Inträdet gick till Basse stiftelsen. Det var olika trubadurer som spelade, på stora scenen var det  Mattias stora favorit som sjöng "Öppna din dörr...och säg att du vill ha mig här" alltså Tommy Nilsson som har sett likadan ut i alla tider. Men jag måste erkänna att sommar, sol och live musik då är nästan all musik bra även Tommy Nilsson.
Det var en bra start på sommaren. Barnen lekte för fullt och vi kunde ligga lite i gräset och ta det lugnt. Mellan varven sprang vi efter Max som stoppar allt i munnen.