En paus från solen...

Idag har jag varit effektiv, putsat fönster och vårstädat. Planterat om blommor som ska ut i rabatten.
Det är så skönt när man känner att man har ork med fönstrena som verkligen behövde att bli rena (för det är verkligen inget kul jobb) men fint vart det.  Pojkarnas rum börjar bli riktigt fint. Igår målade jag ena hyllan men vilket pill jobb. Jag har även varit nere på kolonilotten och satt ner lökar och lagt plattor, som jag hämtade hem från jobbet. Det blev riktigt bra om jag får skryta. Har inte hunnit tagit något kort men det kommer även på pojkarnas rum. Här kommer lite bilder på mina pelargoner som har stått i köksfönstret och vuxit på sig lite.
Nu har jag faktiskt en paus från solen, den värmer underbart idag. Första dagen med bikini men snart ska jag på jobbet!

Kram till er från mig. Glöm inte att skriva en kommentar!!!

174668-244

174668-243

Här är miana fina tulpaner och påskliljor. Doftliljor är det som kommer upp i krukan.


Min nya hobby

Det är så kul att skapa fina kort. Nu med mina nya stämplar så vill jag måla hela tiden.
Idag har jag tillverkat mitt första kort med en av stämplarna från hängla. Mitt bord
var fullt med pyssel saker när gubben min kommer och säger: Snälla gumman
hjälp mig med detta och lägger det mitt på. Inte NU jag ska bara göra färdigt och
vips så sprang en timme iväg. Nu får ni se vem som får det, kan skriv en ledtråd.
Det har kommit en liten bebis till världen i denne kompisens familj :) *Kram*

174668-241174668-240


Stämpelmålning

Idag var jag iväg till stan och letade material för att färglägga mina nya stämplar. Nya stämplar från hänglar, de är helt underbara! Men jag vet inte vilken teknik jag föredrar. Att måla med färgpennor eller att måla med vattenfärger och pensel. Jag har inte lärt mig ännu allt men just nu testar jag lite med det jag har hemma. Men konturerna bleknar och suddas ut. Kvinnan på Panduro berättade att hon brukar använda embossing för att förstärka linjerna. Vad tycker ni där ute? Ge mig gärna lite tips. Jag lägger ut två bilder som jag har kladdat på. Den vänstra är med vattenfärg och den högra med akvarell pennor. Jag har monterat mina stämplar på EZ Mount. Efter tips från asamia. Tack för detta!

Skriv gärna vad ni tycker och ge mig lite tips!

174668-239

Fin väder = målning

174668-238174668-237

Lillebror vattnar, pappa målar, mamma planterar, storebror cyklar med en kompis, douglas ligger och sover under busken. Ungefär så har vi haft det hela dagen idag. Nej skämt åsido, jag och Max har varit nere vid kolonilotten och förberett för odling. Sen en liten sväng till affären och handla glass och lekte vid nya linbanan på skolan. Vi har hunnit med mycke idag. Mattias har målat soffan, bordet, två stolar och en hylla. Det kommer bli så fint när det blir färdigt. Jag har planterat lite blommor i blomlådor och andra krukor. Hannes och Lukas har lekt hela dagen och ätit hos varandra. Lukas sa: Tänk om Hannes och jag var tvillingar! Jo du så hade vi haft det fullt upp. Med två som hoppar och cyklar över allt. Sen när de skildes åt sa Lukas: Ja det är ju en dag imorgon också, men jag tror inte den kan bli lika kul som idag. För idag har det varit superroligt. Det är en bra resention över dagen som han har lekt med Hannes. Hoppas ni har haft en lika bra dag som vi! Skriv gärna och berätta! Kramar till er från oss!

Nya pysselprojekt....

Jag vet inte vad det ärmed mig och min gubbe men när våren och sommaren börjar nalkas så pirrar det i våra renoveringsfingrar och vi vill bara göra om hela tiden. Nu har vi en lång lista på alla saker vi ska måla VITT!!!
Alla möbler på barnen rum ska bli vita, det är en bokhylla, en träsoffa, ett skrivbord och träöbeln med två stolar och ett bord + att vi vill måla deras våningssäng. Det projektet vet jag inte hur vi ska få till. Vi får sätta upp tältet på gården, så får de sova där medans den torkar. NÄ, jag bara skojar.
Sen idag har vi gjort ett klipp. Vi är så nöjda båda två. Våra köksstolar har börjat ge upp, de är trasiga och hängiga. Men å andra sidan så har de ungefär 20 år på nacken. Vi hade dom hemma hos min mor och far när jag växte upp. Så vi har åkt runt och letat stolar till köket. Men herregud en ny stol kostar cirka 500 kronor om inte mer. Vi vill inte lägga våra slantar på detta just nu. så idag åkte vi till ZRondellen i stan, där de tar hand om gamla möbler och renoverar upp dom till befintligt skick. Hittade 5 stolar för 200 kronor. Vilket kap! Men lite färg och tyg kommer de bli kanonfina. Men de är inte jättestygga nu heller så vi väntar lite och målar när värmen kommer så vi kan stå ute. Att återanvända gamla möbler det är både bra för miljön och för plånboken och för själen.

174668-234 174668-235

Den gamla och den nya stolen!

Söndagsutflykt

Vi hade sovmorgon idag till halv nio, jag tror jag vaknade först av alla och låg kvar i sängen och läste min intressanta bok  "Den vita massajen". Ett spännande liv denna kvinna levde nere i Kenya under cirka fyra år. Jag tror inte så många utav oss skulle klara av att leva under så enkla förhållanden. Det är intressant att läsa om hennes liv som vit kvinna, bland alla massajer.  Pojkarna sov längre idag för vi var borta på middag igår och det blev senare än vanligt.
När vi väl hade vaknat, var vi snabba och pigga på att göra en cykelutflykt tillsammans med kompisar. Vi lastade på cyklarna på bilen och åkte ut på Andersön, sedan cyklade vi en fin skogsstig längs vattnet. Stannade och grillade längs vägen och barnen lekte vid vattnet och i skogen. En härlig utflykt i fin vädret. Precis när vi hade kommit hem, så började det hagla och regna. Men nu kan vi vara inne och mysa utan dåligt samvete.

174668-233

Läderbröllopsdag idag ..... snö imorse

Idag vaknade jag av att Hannes kom in till oss och sa: Mamma, det snöar ute. Nej, tänkte jag nu får det vara nog. Men det stämde. Det bara vräkte ner snö, men nu fyra timmar senare så är allt borta och det regnar istället. Lite senare fick jag en väldigt gullig överaskning utav M. Idag för tre år sedan sa vi JA till varandra i Frösö kyrka. Det var dock kallt den dagen också men det snöade inte : ) Detta vackra halsband SNÖ fick jag utav M.

174668-229

Jag är så lycklig att vi träffade varandra för snart tolv år sedan. En fröken till Hannes sa: Herregud är det så länge sedan ni gifte er, vad tiden springer iväg. Vi fick även två underbara fjärilar att ha i vår fina rabatt där det börjar komma lite påskliljor och tulpaner.

174668-231174668-230

Visst är dom söta!!! Tror de är inhandlade på Åhléns. Det kanske A. kan bekräfta som arbetar inom denna kedja som har så mycke fina inredningsprylar både till ute och inne.

Här kommer en av 1000 bilder som togs den dagen utav vår underbara vän Cama!!! Tack för detta, massvis med minnen för livet!

174668-232

Jönköping

174668-227

Nu är vi i Jönköping som många vet, vi har haft en intensiv och roilg vecka med massvis med lek.
Vi har hunnit rida, glida av hästen, åkt inlines, varit på monkey town, varit i stadsparken massvis med
gånger, shoppat med Emelie, kalas med familjen, hälsat på våra goda vänner, promenerat med syster,
varit i skogen och tittat på alla vitsippor, tittat på fontäner. Det var nog allt!
Idag ska vi ner till Hillerstorp till en klasskamrat till mig och hälsa på henne och hennes barn. Hannes ska ta med inlines för hennes Olle åker också.
Hoppas ni har det bra, skriv gärna ett hej när du har varit inne och tittat!

Hej pappa! Vi saknar dig! Kram

174668-226     174668-228

Vårblommor och korttillverkning

174668-222

Idag har vi haft lite pyssel dag med säsongens första besök på
kolonilotten. Nu är det dax att snygga till så det är klart för odling
framöver. Dessa fina krokus finns i våran lilla rabatt här hemma.
Idag har vi  haft besök av en ätglad liten valp som norpade en av
de lila krokusarna. Jag kommer ihåg att Douglas åt allt när han
var liten. Douglas blev helt galen när han fick besök av denna lilla.
Se själv!!!

174668-224

Douglas blir som en stor valp när han träffar småvalpar.
Idag har han träffat två småvalpar. En pointer valp Bir på
10 veckor (det är han på bild) och sedan en labbe tik Fixa
som också är 10 veckor. Så nu ligger han och sover och
drömmer säkert om alla saker han tuggade sönder när han
var valp som mattes tofflor och solglasögon och husses
pannlampa. Han var dyr i drift ett tag.

Nu på kvällen har jag tillverkat två kort som ska delas ut
på kalaset på söndag nere i Jönköping. Så nu kommer jag
nog ha lite uppehåll från bloggen. Jag och grabbarna tar
flyget ner till Arlanda och sedan vidare med tåg. Det ska bli
så spännande, tycker Hannes. Han har bara flygit som liten bebis.
Det ska bli så härligt att komma ner till vitsipporna och grönskan.
Kram till er alla och ni kommer väl ihåg att skriva hej när ni är inne
och läser!!!!!

174668-223

Snart är gruset borta

Hannes har äntligen fått sina rullskridskor som han har längtat efter.
Än så länge kan han inte åka ute för gruset är inte borta. Men snart
åker vi ner till Småland och där ska väl gruset vara borta.
Så nu åker han inne mellan vardagsrummet och hallen och sen Max
efter med sin sparkcykel. Så hej och hår det är full fart här hemma.
Vi har många gånger sagt att vi skulle bo i en gympasal men nu skulle
det vara väldigt bra. Men men....
SNART ÄR GRUSET BORTA!!!!!

174668-220

174668-221