Forsaleden

I helgen har vi besök utav M:s föräldrar, vi har hunnit med diverse. Mycke cykling förstås, stadsbesök med shopping och så dagens underbara utflykt till Forsaleden som jag har bloggat om förut. Vi grillade, lekte i vattnet och grabbarna badade.  Jag vet inte om jag har skrivit att lillebror har fått vattkoppor och vi har haft några väldigt jobbiga dagar. Med mycke kli och elände. Nu börjar det bli bättre men han har mycke prickar över hela kroppen.


Blommor på uteplatsen



Man kan inte tror att det är sommar och snart juli. Det är iskallt ute och idag gick jag med pannband och frös. Men här kommer några av sommarens blommor som finns på uteplatsen. Det är slingerkrasse och en pelargon (Trudie dvärgväxande zonal) Jag var på Växtvaruhuset med en kär vän som var på besök i stan. Där får man alltid inspiration att handla fina blommor. Så jag köpte mig en Mårbacka, det kommer bilder framöver när den blommar.
Kom ihåg att skriv en kommentar när du har varit in!

Jobb jobb och snart semester

Nu känns det som att jag har varit på jobbet hela veckan. Men det har varit lite där emellan också. Vattkopporna har börjat torkat in och försvunnit. Så på måndag blir det dagis som vanligt igen. Nu är det en vecka kvar innan man går på 4 veckors semester. Det ska bli härligt att få åka söderut och hälsa på nära och kära.
Midsommarafton blev ganska lugn och stillsam. Med pick-nick uppe vid Stocke Titt (där vi en gång för tre år sedan hade en underbar bröllopsfest) träffade några goda vänner där och sedan hade vi grannen och hennes grabb på middag. Lugnt och skönt!
Hoppas alla ni därute hade en trevlig midsommar! Skriv gärna en kommentar och berätta. Nu blir det lite mindre bloggande under sommaren. Men något inlägg måste jag göra och även titta in hos mina favoriter. Vi ses!

Vattkoppor har hamnat i familjen



Glass, det är gott när man är tussig. I onsdags så ringde Mattias på jobbet och berätta att nu var det Hannes tur, att få vattkoppor. Jag tror det har varit 8 fall på Hannes avdelning.
När man inte kommer ihåg hur det var när man själv hade vattkoppor. Jag tror jag bara var två år då. Så kan man inte förstå hur det kommer bli. Men efter varje natt så har det blåssat upp fler koppor. Det gör ont överallt och under nätterna är det mycke konstiga drömmar. Här kommer några bilder på mage och rygg.

 

Nytt kort

Ikväll är jag själv hemma med barnen och Mattias är iväg och fiskar med kompisar.
Då passar jag på att bre ut alla pysselsaker och tillverka ett kort som ska skickas
till en kompis framöver. Du skriv gärna en kommentar innan du lämnar bloggen.
*Kram*


Sommar



Detta är sommar

Sonen som leker i bara kalsongerna med vattenspridaren. I helgen som var befann vi oss i varma Dalarna. Det var helt underbart trots att halva familjen var snoriga och hostiga. Men men vi träffade goda vänner, släktingar och åt många goda middagar tillsammans i vänners goda lag. En och annan glass slank ner också. En dag åt Hannes 4 stycken utav päronsplitt, han lärde sig snabbt vart de fanns. Och finurlig som han är vår son, så hittade han tillfällen att ta en glass. Nu har vi handlat hem glass också och idag fick han en för att lindra sina nya vattenkoppor, som dykt upp idag. Så nu blir det isolering nu, om inte någon av våra vänner vill ha det lagom till semestern.
Så ni goda vänner som träffade oss i helgen, se upp efter koppor om ni inte har haft. ;-( Sorry vi visste inte.
Men visst var det härligt i helgen med sommarens första bad både i sjön och i poolen. Och idag är det regn och åter regn. Idag hade vi vantar på när vi var på Max dagis och planterade lite blommor.

Barnens rum = vitmålat

Ni som har varit hemma hos oss. Vet att vi har haft ett färgglatt barnrum med både grönt, vitt, blått och träfärgade möbler. Men för ett tag sedan blev jag så less på detta och ville måla om allt till vitt. Så det ser lite enhetligt ut, det är ändå mycke färger på leksakerna som pojkarna har. Men det tar lite tid att måla ochdet är pilligt. Vi har ett stort projekt kvar där inne, men det krävs att pojkarna inte är hemma på en vecka. Det är att måla våningssängen. Vi tar nog det i sommar. Här får ni se resultatet. Kram på er!

174668-249174668-248174668-247

Max tussig!

Som ni säkert ser på bilden så är Max tussig så idag blir han hemma från dagis!

Helgen som varit....

Vår helg har varit intensiv med både jobb och skoj. Det började med en underbar pick-nick i Björkbacka parken med goda vänner. När vi skulle åka hem så ville Hannes följa med dom hem. Ja, det väl bra! Åkte hem och provade lite embossing men det vart bara soppa. Jag visste inte hur man gjorde, vilken tur att Christina kom och berättade för mig. Kvällen slutade med att Emmy ville sova över hos oss och vi hade fredagsmys med chips och en Pippi film. Barnen sov hela natten. Lördagen var det jobb för min den. En bra dag på jobbet med vattenkrig med barnen och sen lite dans på kvällen. På söndagen var vi hemma och fixade lite på kolonilotten och Hannes var på kalas och jag och Max var på kalas hos B. Fick massvis med go fika. Vi har målat färdigt det mesta på pojkarnas rum så snart kommer bilder.

174668-246

174668-245