Fjällhalsen



  

Förra helgen var vi upp på en dagstur till Fjällhalsen, det var underbart väder och vi hade gott fika och trevligt sällskap, så det kan inte bli så mycke bättre. I sällskapet var vi två barn, fem äventyrslystna vuxna och tre hundar. Vi gick en liten bit och stannade och fikade. Hittade massvis med blåbär, så det fanns alltid en anledning och stanna äta lite bär och få lite mer energi och sedan knata vidare.  Barnen busade med varann och hundarna sprang runt och njöt av det fria. Mest energisk var Birr som är cirka 6 månader. Sappo och Douglas som är 7 år och 8 år vet att det är bäst att spara på energin. Men sen i bilen hem så var alla jättenöjda. Hannes och Max och Douglas och Sappo somnade ganska snabbt.


Pyssel vecka

När gubben är borta i Härnösand, så passar jag på att pyssla på kvällarna när grabbarna har somnat. Jag har ju precis fyllt år som många vet och detta året fick jag så himla många roliga presenter. Massvis med nya stämplar, fina papper och en egen värmefön för embossing, så nu kan jag göra massvis med fina kort.
Mattias, min älskade man var inne på vår Panduro butik i stan Syssla. Där stod han och svettades och insåg hur mycke stämplar och papper det finns. När han var mest förvirrad träffade han en av våra vänner: Hon undrade om han hade gått fel och vad han gjorde där. Det är kärlek! Han hittade massvis med fina papper som jag fick.
Sedan har jag fått en massa härliga krämer från body shop. Så nu sitter jag och luktar gott när jag pysslar ihop mina kort.
Jag gjorde ju ett betongfat i början av sommaren, jag tror inte ni har sett det med dess dekoration.

NI MÅSTE SKRIVA EN KOMMENTAR NÄR NI ÄR INNE OCH GLUTTAR, DET ÄR SÅ KUL ATT LÄSA VILKA SOM ÄR INNE PÅ MIN BLOGG!!!!!!






70-talet är tillbaka.....härligt

Idag var vi på stan för att inhandla lite kläder till pojkarna. Jag förstår inte vad de växer...och även att det finns massvis med kläder till Max efter Hannes så måste han ju få nytt någon gång. Så var vi inne på Lindex och hittade denna underbara tröja. Härligt färger ... det är verkligen sjuttio tals färger. Mycke grönt och brunt, gult och brunt, orange och brunt. Max älskade tröjan så vi fick byta tröja utanför affären. Jag blir så glad när jag tittar på dessa kläder. Kanske det ligger långt bak i huvet om en härligt uppväxt i dessa färgglada kläder. Hannes däremot ville inte ha någon sådan tröja, han skulle ha en enkel skjorta istället.


Betong pyssel



  

Här pysslar vi med betong, vi gör rabarberblad och parasollfot. Allt blev riktigt fint, så nu är det fint i trädgården. Så himla kul att pyssla med detta.

Besök av mormor och morfar

Mina föräldrar har på besök och hjälpte oss med barnen, våra första arbetsdagar. Så barnen kunde vara långlediga. Det blev besök på Frösö zoo, bad på andersön, besök på Moose garden och matade älgarna. De hade intesiva dagar med barnbarnen, en kul avslutning på denna sommaren innan det var dags för dagis igen.





Älgarna var riktigt stor så grabbarna trivdes bättre utanför staketet, men inne hos älgkalvarna var de lugna och trygga. De matade älgarna som var i ungefär samma storlek som dom.

En dag på bondgården

Vi har en god vän som är bonde. En dag fick jag och grabbarna åka ut och hälsa på, på bondgården och titta på alla kalvar, traktorer och stora maskiner. Det bästa av allt var nog när vi åkte fyrhjuling ut till kossorna i hagen och sedan tog vi en tur runt byn. "Chauffören gasade i botten och sladda genom kurvan, det var häftigt det", säger Hannes.
Vi grillade hamburgare till lunch så det var en toppen dag. Max kom springade och sa "räven kommer". Sen berätta bonden att det springer runt en räv här så det är inte helt omöjligt att det var räven som Max såg.



 

Sista dagarna på semestern!

Vi fick några underbara dagar med mycke sol och bad under våra sista dagar på semstern.
En utav dagarna packade vi ihop oss i kanoten och paddlade på sjön Näckten!
En underbar dag, vi tog med oss kameran men batteriet var tyvärr hemma på laddning.
Vilken tur att M har kamera på telefon.
Håll till godo med badbilder!