Årets hasalopp...

174668-58

Idag har Hannes genomfört dagis hasalopp och kommit etta. Som alla barn gjorde. Fick ett fint diplom. idag var Farmor och Farfar med honom på dagis, lillebror max var naturligtvis också med. Jag var iväg på jobbet. Imorgon 1 mars börjar jag jobbalite efter mammaledigheten...det ska bli lite roligt att komma ut i arbetslivet igen.

Sedan har vi varit iväg och badat som mina pojkar älskar. Hannes och Max körde fullt race i bassängen.


Bibliotek istället för bokrea....

Idag gick jag iväg till biblioteket för att låna lite nya pysselböcker. Så får man göra när ekonomi är knaper, jag var även på bokrean och tittade men för en gång skull gick jag därifrån utan att köpa något. Det var svårt men det gick.
Jag hittade så roliga böcker på biblioteket:

* Tarzans tårar av Katarina Mazetti
Har precis läst Familjegraven av Katarina Mazetti och fick tips från en annan bloggare *smile*  att man skrattar så tårarna rinner när man läser denna bok.
* Trivsamt i trädgår´n Fixa¤Snickra¤Dekorera¤Måla av Anna Örnberg
Vill ha lite tips vad man kan göra för kul ute i sommar och på vår odlingslott
* Boken om stämplar av Annika Larsson
Jag tycker det är superkul att göra egna kort att skicka ( än har jag inte så många stämplar men det kommer väl ) En bra bok med mycke ideér.
* Vackra hjärtan för alla tillfällen av Susanne Magelund
Bara roliga att bläddra i.
* Karins bästa av Karin Mannerstål
Karin som är med i Klister på Bolibompa. Många bra tips...Bland annat ...Rullande biblioteket, Gjuta krukor i betong, Pennskrin, Blöjautomat, Glasunderlägg...Så nu ska här pysslas


Badrumsrenovering.... påbörjad

174668-53174668-54174668-55

Vi är mitt uppe i en renovering av vårt badrum och så här ser det ut nu.... Men det kommer bli så fräscht när det blir färdigt. Ja...det kan inte bli värre än vad det va. Illgrönt golv och urblek gul färg på väggarna som var målat runt allt som satt uppe på väggarna.... Vitt under när man började ta ner saker. Jag satt en dag och räknade hålen i väggarna ..jag slutade vid 30 stycken och då hade jag inte räknat alla väggar.

Max äter födelsedagstårta...

174668-52

Idag har vi haft lite sång och musik på sängen, presenter och tårta.
Pappa Mattias fyller år och Max sitter och skriker vid bordet när han ser tårtan.
Mattias säger:  Ge honom lite tårta....
Vår gäst säger: Men Mattias det är nästa en synd att inte födelsedagsbarnet
tar första biten från tårtan.
Mattias: Ja ja jag vill ju inte komma i fängelse för en tårta...ha ha ha
Max fick tårta sen i alla fall och utav bilden kan ni nästan lista ut att det var
 blåbär på tårta och den var väldigt god.

Första påskkyckling färdig...

174668-51

Igår kväll framför tv:n gjorde jag min första påskkyckling...
Här sitter den i tulpanbuketten som min man fick idag för han fyller år.
Själv är jag en tulpanälskare så att få handla tulpaner till honom
är en fröjd för mig.
Kycklingen kommer från Panduro och är en del av en färdig materialsats.

En tur till biblioteket...

174668-50

Inför vår semester till stugan i Grövelsjön ville jag ha med mig lite böcker. Jag och Hannes gick in på biblioteket medans Mattias och Max gick på stan och köpte pappas pyssel...GARN! Vi kom ut med en hel hög med böcker om diverse. Det är så härligt med Hannes som är en väldigt aktiv fyra åring med mycke spring i benen. Men han vet att på biblioteket så tar man det lugnt.
Vi hittade en guide bok om Azorerna som vi ska till i sommar, pyssel boken Gör fina kort, odlings tips Grönt och gott från trädgården och lite skönlitteratur Familjegraven av Katarina Mazetti och en deckare Må döden sova av Anna Jansson. Hannes hittade en bok om Spinkis och hans vänner av Lasse Anrell och Mati Lepp. Den tyckte han var jättebra, det tyckte jag också. Kanske kusin Karin vet om det finns fler böcker om Spinkis?
Jag satt framför den öppna spisen i stugan och sträckläste Familjegraven som var väldigt lättläst och rolig. Naturligtvis efter klockan sju när pojkarna sov efter intensiva dagar. Då är det fri tid för mammor och pappor. Gudskelov.....

Njut av livet

Njut av livet

Nu är vi hemma igen... Har faktiskt haft lite blogg abstinens... Men nu ska jag hinna lära mig ett nytt program för att redigera bilder... Ni får stå ut med oredigerade bilder så länge.
Har haft en underbar vecka i Grövelsjön... Är ni där någon gång på vintern och vill ta en enkel tur i björkskog och komma fram till dessa fina och mysiga bodar. Kan jag rekommendera turen till Valdalsbyggen. (Svenska gränspatrullens övernattningsstuga under andra världskriget) 
Hör av er om ni vill ha färdbeskrivning...  :-)

Påskpyssel fortsätter

174668-48174668-47

Nu framför Tv:n har jag knåpat ihop lite påskägg.... Det är en enkel teknik med styrolitägg, filtnålar och lammull.... Det ska till några fler innan påsken kommer..Men jag har ju lite tid på mig *smile*.... 



Längtan till sommaren och blommor kom över mig.....

174668-46
174668-45

Nu fick jag en sån längtan till sommaren och blommor. Jag skanar att få gå till min odlingslott och gräva och påta i jorden. Vi har avslutat vårt babysim idag med Max och jag ska försöka komma iväg en gång i veckan med honom och fortsätta dyka och plaska. Jo, jag hade längtan till grönska och blommor. Jag satte massvis med lökar i fjol och det ska bli underbart och se vad det blir av det. Vi satte en hel del tulpaner,  50 stycken Allium Favoriter, snödroppar, påskliljor och hel del vår blommor.  Sen skaffade vi även en till odlingslott så jag har massvis med ideer vad vi ska plantera där och hur vi ska få till det. Man kan ju redan drömma om hur det ska bli....sen får vi se resultatet i sommar, hur mycke man mäktar med.
För att få stilla min blom längtan kan man ju köpa tulpaner som är min favorit blomma men vi åker från stan på lördag så det är ingen ide.....
Här kommer några bilder som jag tog i sommar.....

Gårdagens äventyr

Igår försökte jag skriva men det misslyckades flera gånger så jag gav upp. Så nu kommer rapporten om gårdagen. Vi hann med en hel del gå träning, kryp träning, störtloppstittning, urröjning av badrummet och lite lek vid skidlekplatsen. Här nedan ser ni Max njuta av skidåkningen från pappas gupp, det var kullar och orgeltramp som vi besteg. Hannes först och hela familjen efter. Han börjar bli grym på detta med gupp och vilken balansträning. Så har ni vägarna förbi Frösön kan jag varmt rekommendera detta ställe.
Sen var det ju badrummet...Äntligen ska de börja renovera detta hemska rum och det kan inte bli värre än det är nu. Illgrönt  golv och gula väggar med lite inslag av vita fläckar här och där. Även granbarr finns i väggen. Bilder kommer senare. Vi går nu och funderar hur vi ska inreda detta rum sedan har fått flera ideer genom andra "bloggare"... ; )  Vill gärna ha fler tips. Idag hittade vi i tidningen Äntligen Hemma, hur man kunde enkelt dölja de fula rören under handfatet.  Jag har hittat en kul hemsida med massvis med inredningprylar. Här har ni denna sidan
http://www.bluebox.se tänk ett duschdraperi med flames, jag har en man som har en förkärlek till flames...Vi får se vad det blir...



174668-43

Dagens utflykt till Almåsa

174668-42

174668-41

I dag hade vi träningsläger i Almåsa. Hannes och Pontus hade sin premiär från toppen idag. Detta gav mersmak och nu är det inte längre snack om några barnbackar.  Man kan ju bara beundra dessa små pojkar och deras benmuskler som orkar hela dagen  lång. Eller kanske är det så att en kexchoklad besitter magiska krafter?
Även en kille i yngre tonåren kom och snackade med dessa två vildbattingar efter lunchen. Han berömde dem för att de var så duktiga och modiga i den stora backen. Hannes och Pontus såg något förvånade ut men blev väldigt lyckliga över komplimangen. Det var ju inte direkt så att de hade dåligt självförtroende innan.  Mvh pappa Mattias

Skidlekplatsen

174668-40

174668-39


Här på Frösön har vi tillgång till en skidlekplats som är en stor hästhage fylld med roliga kullar och banor att leka fram skidintresset. Där brukar vi vara ibland och leka med Hannes, vår ihärdiga son. Han har ett tålamod som heter duga. Han ramlar om vart annat, men att se glädjen när han klarar ett gupp eller hopp utan att ramla, det är guld värt. Nu har de även byggt några hopp och banor här på skolgården bredvid Hannes dagis. Så då kan vi gå dit och trixa lite efter dagis. Jag ska länka till deras hemsida så får ni se lite mer därifrån.
http://www.ostersund.se/kulturfritid/idrottsanlaggningar/skidanlaggningar/frososkidlek.4.7892607710ea836d78c8000881.html

Pyssel projekt



Här var mitt pyssel i går  och dess resultat. Påskäggen var kul att göra och enkla...

Pyssel Åsa är igång...

Tyvärr funkar det inte att lägga till bilder idag...ni får se mina pyssel verk någon annan dag. När posten kom idag hade jag fått ett välkomstbrev till bokklubben Skaparglädje...Naturligtvis var jag tvungen att bli medlem. Pysselinspiration en gång i månaden och en massa bra erbjudanden. Tre böcker a´9 kronor som välkomstpaket plus smyckesset och stämpelset. Förstå att jag blev eld och lågor. Var tvungen att åka ner till Panduro affären i stan och inhandla lite pyssel. Det blev lammull i olika färger och några dekorationspapper. Så ikväll har jag gjort två "Grattis BABY" kort till några goda vänner som har fått bebis här i januari. Sedan har jag gjort årets första påskägg. Det blev så bra!
När jag gör kort så använder jag mig mycke av min skärmaskin, som jag fick i julklapp. jag beställde en bok som heter Kreativa kort....så det ska bli kul att få lite nya ideer. Det var allt för idag.


Premiär för semlor



Efter maten hade pappa en överraskning som efterrätt... SEMLOR....
Hannes och MAx smaskade för fullt och Max vart så arg när hans lilla bit
tog slut .... Då bjöd Hannes honom gärna på mer....

Max hejar fram Anja till VM guldet

Max hejar fram Anja till VM guldet

Idag var en jobbig dag...   Man var ju tvungen att hänga med på Alpina VM..   Herrarnas Super G som inte var något speciellt...     Jag följer ju bara våra svenska framgångar...    Men sen damernas Super G vilken strid om Guldet ...    Här tränar Max för fullt att ställa sig upp medans han kollar in Anja som kör så det ryker....   O vad roligt för henne att det släppte på VM och vilken bra start för svenskorna, visserligen körde ju några ur..    Men jag tycker dom är sååå bra.    Det är kul och spännande, som det ska vara i sport.
Sen var det ju skidskytte också... Där Björn Ferry höll på att göra en skräll men tyvärr bommade i sista skjutningen....  Då ville Hannes titta på Långben så sedan vet jag inte hur det gick...

Mormor och Hannes tränar på "stora spökvrålet"

174668-29

Nu är det måndag igen..  och jag har inte bloggat på länge ...  Har passat på att umgås med min mamma som inte är hos oss så ofta... på grund av avståndet... : (  Men här har ni en bild av vårat ihärdiga spelande av Labans spökpel...  Ett bra pedagogiskt barnspel, där man tränar att räkna antal steg man får ta, färger, ljud..
Kan varmt rekommenderas om ni har barn i 4-årsåldern.
Här tränar Hannes och mormor på det stora spökvrålet...   Max ser jättefundersam ut och undrar varför dom låter så där

Pyssel dag



Hannes hade pysselkväll en dag efter dagis...Vi tryckte olika motiv på ett linne...Sen lekte vi och kladdade med fingerfärg...Här har ni konstverket.